Spokoster Opublikowano 16 Listopada 2013 #1 Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam serdecznie Bardzo proszę o pomoc. Mam kocioł stalmarka DuoBoss 19 kw z podanikiem szufladowym ze sterownikiem st-609h. Chciałem rozbudować sterownik o sterowanie pogodowe więc zakupiłem sterownik st-431 bo gość który rozprowadza sterownik twierdził że mogę go pdłączyć bez problemów. Jednak po podłączeniu okazało się że sterowniki nie chcą ze sobą współparacować po spięciu ich RS-em oba się wyłączają . Po telefonie do serwisu TECH okazało się że sterowniki stalmarka mają jakąś blokade systemową. Czy może wie ktoś co zrobić.
skyonmay Opublikowano 16 Listopada 2013 #2 Opublikowano 16 Listopada 2013 Sprawdzić instrukcję obsługi . Jak pisze że współppracuje to ma . Reklamować . Rekojmia za wady fizyczne daje bezwgledne prawo do wymiany sterownika na taki który posiada wymagane funcje, albo na obniżenie ceny albo oddanie produktu i zwrot pieniedzy. Wybór nalezy do konsumenta. Tez się użeram z inną firmą , ale absolutnie nikt nie smie nawet kwestionowac mojego prawa tylko zwlekają
Spokoster Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 17 Listopada 2013 Czy może zna ktoś kod serwisowy do sterownika ST-609H
Misiu2017 Opublikowano 19 Listopada 2013 #4 Opublikowano 19 Listopada 2013 posiadam taki sam piecyk i sterownik zakupiony dwa miesiące temu i z tego co mi wiadomo to ten sterownik ma w sobie opcje sterowania pogodowego w zestawie z piecem jest czujnik zwenętrzny a sterowanie polega jedynie na regulacji temp zadaną na zaworze czterodrogowym
sebastiw Opublikowano 25 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Duo Boss częściej były sprzedawane z ST-630, który ma w standardzie obsługę pogodówki i czujnik zewn. Odnośnie Twojego sterownika to może sytuację uratuje wejście do menu serwis (skoro to blokada systemowa) i odpalenie stosownej opcji
koti1967 Opublikowano 1 Stycznia 2014 #6 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Duo Boss częściej były sprzedawane z ST-630, który ma w standardzie obsługę pogodówki i czujnik zewn. Odnośnie Twojego sterownika to może sytuację uratuje wejście do menu serwis (skoro to blokada systemowa) i odpalenie stosownej opcji kod do menu serwis w st 630 to 5162 pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.