Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Powietrze W Kaloryferach/jaka Pompa Wodna

pepeakakunlao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam domek jednorodzinny o pow 160m2 a w nim około 12 kaloryferów,instalacja z miedzi i nowy piec na mial. Układ otwarty ze zbiornikiem wyrównawczym na w najwyższym punkcie. Po wymianie instalacji pojawiły się problemy z ogrzewaniem na pietrze. Zauważyłem ze rura powrotna z kaloryferów na pietrze jest letnia.Gdy odkręcam odpowietrznik powietrza brak ale po odkręceniu z drugiej strony śrubunku wylatuje powietrze i kaloryfer działa przez około 30-60 min i ponownie to samo.pompa wodna w układzie ma 45W( nie jest wystarczająca)Słyszałem ze układ może się zapowietrzyć podczas dolewania wody do układu(zbyt szybkie dolewanie).

1 czy może układ się zapowietrzyć podczas zbyt szybkiego uzupełniania wody ?

2 czy pompka jest wystarczająca ?(czy nie jest za słaba)

3 czy jest możliwe ze powietrze jest zasysane przez pompkę ?

4 co mam zrobić ?

proszę o pomoc i z góry dziękuję za sugestie

Opublikowano

Na "stówę" źle wykonana instalacja. Wstaw fotki kotła grzejników i rurek. A "spec" wyregulował instalacje czy tylko odpalił, drapną kasę i do domu?

Opublikowano

Witam

Posiadam domek jednorodzinny o pow 160m2 a w nim około 12 kaloryferów,instalacja z miedzi i nowy piec na mial. Układ otwarty ze zbiornikiem wyrównawczym na w najwyższym punkcie. Po wymianie instalacji pojawiły się problemy z ogrzewaniem na pietrze. Zauważyłem ze rura powrotna z kaloryferów na pietrze jest letnia.Gdy odkręcam odpowietrznik powietrza brak ale po odkręceniu z drugiej strony śrubunku wylatuje powietrze i kaloryfer działa przez około 30-60 min i ponownie to samo.pompa wodna w układzie ma 45W( nie jest wystarczająca)Słyszałem ze układ może się zapowietrzyć podczas dolewania wody do układu(zbyt szybkie dolewanie).

1 czy może układ się zapowietrzyć podczas zbyt szybkiego uzupełniania wody ?

2 czy pompka jest wystarczająca ?(czy nie jest za słaba)

3 czy jest możliwe ze powietrze jest zasysane przez pompkę ?

4 co mam zrobić ?

proszę o pomoc i z góry dziękuję za sugestie

wklej foto bo objawy wskazują na brak osobnej rury do zbiornika wyrównawczego i zasobnik podłączony rurą powyżej 15 ,pompa jaka by nie była i tak jest za duża na taki domeczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.