pawel1000 Opublikowano 7 Października 2013 #1 Opublikowano 7 Października 2013 Witam. Wpadł mi do głowy pomysł, jak uszczelnić i ocieplić fugi między cegłami. Mam jedno pomieszczenie w domu, gdzie okropnie przechodzi wilgoć i zimno przez ścianę. Widać to po fudze na ścianie od wewnątrz. Dom nie ocieplony. Pomyślałem by zrobić zaprawę z perlitu, i wypełnić nią fugi od zewnątrz. Czy teoretycznie ma to sens, jak bym upchał 2-3 cm na głębokość? Ściana jest z pełnej cegły na płask i pustaka pianowego 24 centymetrowego. Mam tego raptem 15 m2. Pozdrawiam Paweł.
sambor Opublikowano 7 Października 2013 #2 Opublikowano 7 Października 2013 Lepsza będzie pianka z pistoletu, tylko potem trzeba przed światłem klejem do styropianu zaciągnąć aby zabezpieczyć przed słońcem.
pawel1000 Opublikowano 7 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Października 2013 O tym też myślałem. Tylko pomyślałem że perlit, będzie lepszym izolatorem. Zasugerowałem się zaprawami termicznymi do murowania.
sambor Opublikowano 7 Października 2013 #4 Opublikowano 7 Października 2013 \pianka pod ciśnieniem głębiej i lepiej wejdzie, a izolatorem ciepła jest lepszym niż perlit.
pawel1000 Opublikowano 7 Października 2013 Autor #5 Opublikowano 7 Października 2013 To właśnie chciałem usłyszeć, pisząc trzy teoretycznie ma to sens.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.