Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Do Kuchni - Do Ogrzewania I Gotowania


nowalijka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znowu muszę prosić Forumowiczów o pomoc. Przymierzamy się do remontu kuchni u moich rodziców. W miejsce starej kuchni węglowej chcemy zainstalować kuchenkę gazową, ale oprócz tego chciałabym podłaczyć piec na węgiel i drewno, taki mały, kominko-podobny, najlepiej gdyby miał w boku kafle, żeby ogrzewał kuchnię do wieczora, a równoczesnie u góry płytę grzejną, taką małą na 2 garnki, żeby się przy okazji rosół ugotował ;). Oglądałam takie w internecie, ale nie chwalą się ceną, nie wiem też który jest dobry. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z podobnym piecem...

Pozdrawiam - nowalika

Opublikowano

Dzięki lukas87,

myślałam raczej o czymś takim: http://www.ekocieplotech.pl/cat,89_PIECE_KUCHENNE_W%C4%98GLOWE__i__KAFLOWE. Nie potrzebuję piekarnika, bo będzie w kuchence gazowej, po poszperaniu w necie znalazłam więcej takich piecyków w nieco niższej cenie róznych producentów. Ale nie znam nikogo, kto cos takiego ma. Jak to się sprawdza, na co zwrócić uwagę. Może ktoś ma jakies doświadczenia z podobnym piecykiem. Pozdrawiam

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A nie lepiej samemu wybudować sobie trzon kuchenny? Trzony kuchenne mają prostą konstrukcję, bez problemu samemu można taki trzon postawaić, wystarczy kupić ramy, drzwiczki , blachy i cegły, w palinisku wstawić cegłę szamotową, bo tam jest największa temperatura, spoiny to oczywiście glina z piaskiem. Można też iść jeszcze taniej, po prostu wielu takie piece likwiduje i ogłasza się na portalach, że chcą taki piec sprzedać, za parę groszy idzie taki piec kupić, tylko trzeba go sobie rozerbać i samemu postawić. Ewentualnie zamiast kafli, to można użyć jakiegoś sztucznego kamienia albo cegłę klinkeirową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.