ryszardl Opublikowano 8 Września 2013 #1 Opublikowano 8 Września 2013 Witam Potrzebny jest mi w korytarzu jakiś niebanalny grzejnik. Ten by się nadał: jednak jego cena zniechęca.... W związku z tym mam pytanie: czy możliwe byłoby zrobienie samemu takiegoż grzejnika? Robił już ktoś coś podobnego? Na co zwrócić szczególną uwagę? Pozdr, Rysiek
automatyk Opublikowano 8 Września 2013 #2 Opublikowano 8 Września 2013 no działaj ładnie i szczelnie pospawaj pamiętaj aby każdy element miał przepływ wody wystarcza otwory fi 20mm pomiędzy elementami i wyszlifować próba i do malowania proszkowego zawieść i tyle reszta to już wytwór twojej wyobraźni
LubPolKotły Opublikowano 21 Września 2013 #3 Opublikowano 21 Września 2013 A takz ciekawosci to ile kosztue taki grzejnik? Bo jeżeli chodzi o sam wygląd to prezentuje się całkiem ciekawie,jst typowo dekoracyjny.
ryszardl Opublikowano 22 Września 2013 Autor #4 Opublikowano 22 Września 2013 Ten akurat grzejnik znalazłem w cenie 2.5 - 3 kzł....
adamasz Opublikowano 22 Września 2013 #5 Opublikowano 22 Września 2013 5 lat temu zrobiono wg mojego projektu zgrabny grzejnik łaz. z nierdzewki, z giętych rurek - za 300PLN na Alle. Jeśli chcesz mieć trwały i łatwy w utrzymaniu, to proponuję zaprojektować właśnie z takiego mat. Kolektory na obu końcach mogą być z rurek o większych śred (osady+przyłącza). Najlepiej wykonać podejścia po 3/4" 2 na górze i 2 na dole. Wówczas można łatwo go czyścić bez zdejmowania ze ściany. Jeśli jednak zwycięży klasyka, to zapoznaj dobrego spawacza, i zdobądź solidne materiały (rury gat. bez szwu ok.1") - nawet na złomowiskach zdarzają się objawienia. Stal węglowa spawana koroduje na spoinach dużo szybciej, ale przy ściance 2mm jest szansa na 15lat bez przecieków... PozdrA.
automatyk Opublikowano 22 Września 2013 #6 Opublikowano 22 Września 2013 A takz ciekawosci to ile kosztue taki grzejnik? Bo jeżeli chodzi o sam wygląd to prezentuje się całkiem ciekawie,jst typowo dekoracyjny. taki grzejnik około 1500-3000zł
adamasz Opublikowano 23 Września 2013 #7 Opublikowano 23 Września 2013 Czyli warto się samemu troszkę pofatygować i mieć to samo 3x taniej...
Boromirek Opublikowano 6 Października 2013 #8 Opublikowano 6 Października 2013 Cena zaporowa, trzeba przyznać. Zdecydowanie warto się pobawić i zrobić to samemu - jeżeli oczywiście ktoś się na tym zna. Nie wszyscy urodzili się majsterkowiczami (np. ja :))
Gość pansulej Opublikowano 14 Października 2013 #9 Opublikowano 14 Października 2013 Zrobienie samodzielnie grzejnika? HMM odważna decyzja :) No ale jakby co to życzę powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.