Tombi Opublikowano 12 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witajcie, Przy okazji remontu łazienki (6m2) chcę założyć w niej ogrzewanie podłogowe. Kotłownia położona jest na niższej kondygnacji. Mam wyprowadzone zasilanie i powrót z zaworem RTL w kotłowni - te elementy są najniższym punktem tego fragmentu instalacji. Zastanawiam się czy w łazience konieczne jest zamontowanie odpowietrzenia tej niewielkiej pętli? Schemat
majschi Opublikowano 12 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 witam w tej sytuacji najlepiej zamontować odpowietrznik na końcówce powrotu na poziomie łazienki odpowietrznik możesz zamontować w szafce pod umywalką, pod zabudową wanny lub zrobić jakąś ruchomą płytkę na magnesach musi być dostęp do tego odpowietrznika pozdrawiam
mario1981 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 MAM IDENTYCZNIE LAZIENKE NA KONCOWCE POWROTU ODPOWIETRZNIK W KOTLOWNI ZERO PROBLEMOW
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.