Papatrycja Opublikowano 1 Lipca 2013 #1 Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam pytanie w sprawie projektu domu Sindbad (jeden ze sztandarowych projektów Dominanty: http://www.dominanta.pl/oferta/Sindbad.html i zresztą moim zdaniem b.fajny). Czy jeśli widze dwa kominy, to tu można 1 wykorzystać na kominek, a drugi na ogrzewanie gazowe normalnie? Średnia jestem w te techniczne zawiłości, ale widziałam kiedyś takie fajen rozwiazanie grzewcze z piecem kominkowym puszczonym 1 kominem i gazówką na drugim. Da się zrobić?
sambor Opublikowano 1 Lipca 2013 #2 Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam W opisie projektu jest podane : salon z kominkiem i kotłownia , patrząc po powierzchni raczej gazowa, niż na paliwo stałe Czyli da się zrobić Pozdr.
Papatrycja Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor #3 Opublikowano 14 Lipca 2013 Hm, dzięki - zawsze wskazówka cenna:)
satin Opublikowano 25 Września 2013 #4 Opublikowano 25 Września 2013 Da się, w szczególności patrząc na to, że jeden komin nie oznacza czylko jednego "urządzenia" . Ten od kotłowni akurat masz dwu kanałowy (na dwa piece ) bez znaczenia co do niego podłączysz czy dwa piece gazowe czy jeden na paliwo stałe czy po prostu kominek i piec gazowy. Ten koło kuchni jest raczej wentlacyjny a do tego jego położenie wskazuje na to, że chcesz zbudować kominek w hallu lub w kuchni ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.