jacek6213 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 #1 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam.Będę przerabiał swoją instalację CO i CWU :https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/9930-montaz-zaworu-trojdroznego/.Stan obecny: piec CO stalowy,piony stalowe,kształtki ocynk,grzejniki stalowe 2 szt,grzejniki aluminiowe 2 szt,podłączenie grzejników od pionów rurki miedziane w ścianie.Hydraulik zaproponował wykonanie przeróbki- w piwnicy z miedzi.Czy taka mieszanina materiałów jest OK.W następnym roku może będą nowe piony i trochę podłogówki (kuchnia,łazienka,przedpokój). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecki2308 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 #2 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witam taka mieszanka materiałów nie jest dobra ewent. stal czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek6213 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Witam.Będę przerabiał swoją instalację CO i CWU :http://forum.info-og...u-trojdroznego/.Stan obecny: piec CO stalowy,piony stalowe,kształtki ocynk,grzejniki stalowe 2 szt,grzejniki aluminiowe 2 szt,podłączenie grzejników od pionów rurki miedziane w ścianie.Hydraulik zaproponował wykonanie przeróbki- w piwnicy z miedzi.Czy taka mieszanina materiałów jest OK.W następnym roku może będą nowe piony i trochę podłogówki (kuchnia,łazienka,przedpokój). Witam.Dzisiaj poczytałem trochę na forach i znalazłem taką informację, że grzejniki aluminiowe można montować w instalacji miedzianej.Odszukałem gwarancję swoich grzejników KFA i jest tam napisane: "Obecnie w ofercie znajdują się grzejniki z kierownicami powietrza mogące współpracować z miedzianą instalacją CO".Czyli jak rozumiem nie ma przeciwwskazań do przeróbki części instalacji w piwnicy z miedzi.Proszę o sugestie.Instalację będę przerabiał sam więc proszę o info na co zwrócić uwagę żeby czegoś nie sknocić.Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrado1234 Opublikowano 11 Czerwca 2013 #4 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jest jak najbardziej ok zwłaszcza. ze myślisz o dalszych remontach instalacji, a miedz jest wdzięcznym materiałem do obróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.