emir Opublikowano 19 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam! Chciałbym się samodzielnie szkolić w zawodzie hydraulika więc mam pytanie. Skąd można czerpać wiedzę z tego zakresu? Mam na myśli książki, które wyjaśniają podstawowe pojęcia i sposoby wykonywania różnych prac.
sambor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Poczytaj cały link to może trochę teorii załapiesz http://www.instsani.webd.pl/projco17.htm Pozdr. PS Zobacz też kabaret Dudek -Kobuszewski, Dziewoński, Gołas z jego słynną sceną finałową - "Wężykiem, Jasiu, wężykiem" :D
majschi Opublikowano 20 Kwietnia 2013 #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 kolego jesli chcesz naprawde zglebic fach instalatora radze ci poznac jakiegos hydraulika z twojej okolicy i podawac mu klucze ze skrzynki wazacej 30 kg ( ktora niejednokrotnie bedziesz musial wnosic na 4 pietro) za 8 zl za godzine uwierz mi ze w ten sposob nauczysz sie 3 razy wiecej niz czytajac sucha wiedze w internecie
emir Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Pracowałem trochę przy tym ze znajomym jak również zawsze w domu staram się wszystko sam robić (krany, montaż pompy, itd.). Mam też na myśli takie podstawy jak nawijanie pakuł i nazewnictwo kształtek.
sambor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 To jak masz trochę praktyki to trochę teorii masz w linku podanym wyżej - zakres zawodówki i częściowo technikum - na początek wystarczy.
pasik1002 Opublikowano 4 Maja 2013 #6 Opublikowano 4 Maja 2013 najlepiej zacząć jako pomocnik hydraulika a później stopniowo samemu działać ale na początek pod okiem doświadczonego hydraulika
sambor Opublikowano 4 Maja 2013 #7 Opublikowano 4 Maja 2013 Praktyka to jedno a teoria to drugie, trochę trzeba poczytać aby wiedzieć co i jak
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.