tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 #1 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam. Mam pytanie, czy będzie grzał grzejnik V33, który zasilanie ma niżej niż powrót do pieca? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeżeli nie to na jakiej wysokości go mam powisić - słabo, bardzo słabo grzeje. Pozdrawiam
tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor #2 Opublikowano 17 Marca 2013 nie chodzi mi o grawitację, tylko normalnie dzięki pompce.
gersik Opublikowano 17 Marca 2013 #3 Opublikowano 17 Marca 2013 Jeżeli układ jest sprawny dobrze wykonany (odp. kryzowanie) to łaski nie robi.
kiminero Opublikowano 17 Marca 2013 #4 Opublikowano 17 Marca 2013 Układ CO jest układem naczyń połączonych i wyrywkowo rozpatrywać go nie można. Wrzuć szkic jak względem reszty ten grzejnik jest zamontowany. Na pytanie czy będzie grzał z zasileniem poniżej powrotu odpowiem tak: kotły gazowe wiesza się na strychach i grzeją wszystko co poniżej. Czyli można.
tulipanG4 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor #5 Opublikowano 17 Marca 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź i zainteresowanie. Jest to grzejnik w garażu. Reszta działa poprawnie (parter i piętro) tylko ten w garażu jest jakiś letni ( do ciepłego to mu dużo brakuje ) - jak reszta jest gorąca. Grzejnik odpowietrzony. Może przyczyną jest że grzeje dom przez sterownik pokojowy, a grzejnik jest v33 140cm / 60cm.
gersik Opublikowano 17 Marca 2013 #6 Opublikowano 17 Marca 2013 Sprawdź czy jest dobrze połączony (zasilenie-powrót).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.