Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek Spod Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Odkułem płytki spod baterii jako że chcę przerobić cyrkulację ciepłej wody a tam widzę mokry tynk gipsowy, już pod folią w płynie MAPEGUM. Po dokładnym oglądnięciu i dalszym podkuciu widzę że chyba leci z wyjścia ciepłej wody, sądząc po śladach, ale przez parę godzin jak się z tym bawiłem nie pojawiła się żadna kropla ani nigdzie nie było mokre przy rurze. Zastanawia mnie jak sprawdzić skąd się tam bierze woda. Płytki kładzione 3 lata temu, tynk gipsowy gruntowany, pomalowany 2x Mapegumą, klej Mapei Adesilex, wyjście baterii uszczelnione białym silikonem sanitarnym. Do tego, jakiś czas temu zaczęła ciemnieć jedna z płytek przy samej podłodze, dokładnie pod kranem. Myśleliśmy że to może wadliwa płytka, ale ostatnio zciemiało jeszcze kilka, też przy samej podłodze w tych okolicach. Zacząłem się zastanawiać czy to woda cieknąca z baterii przez tynk nie powoduje niszczenia płytek. Wymienię je na nowe ale wolałbym znaleźć przyczynę. Jutro ściągnę jeszcze baterię to może coś więcej będzie widać. Proszę o porady, czy coś na podstawie zdjęć można stwierdzić? Z góry dziękuję

post-9711-0-05574900-1349814019_thumb.jpg

post-9711-0-45075900-1349814065_thumb.jpg

post-9711-0-81101700-1349814077_thumb.jpg

Opublikowano

Przede wszystkim sprawdź czy nie ma grzyba w ścianie.

Płytki pewnie kolor zmieniły od wody, hydroizolacja spowodowała że cała wilgoć poszła w mur.

Pozdr.

Opublikowano

Cześć Fazi, ciepłą wodę masz z prawej strony? Jeśli to wyciek z ciepłej wody to otwórz baterię iniech się rurka nagrzeje bo wtedy się materiał rozszerzy i powinien pokazać się wyciek.