Kriss333 Opublikowano 22 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam Mam zamiar podłączyć piec co, proszę o ocenę schematu. Co poprawić ,co zmienić? Przepraszam za słabą jakość zdjęcia. Cytuj
krzysk2 Opublikowano 22 Stycznia 2012 #2 Opublikowano 22 Stycznia 2012 A gdzie te słabe zdjęcie? Cytuj
darecki2308 Opublikowano 22 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam Mam zamiar podłączyć piec co, proszę o ocenę schematu. Co poprawić ,co zmienić? Przepraszam za słabą jakość zdjęcia. a gdzie te zdjęcie :D:P Cytuj
Kriss333 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor #4 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Przepraszam nie wkleiło się, już to robię. Cytuj
mironw Opublikowano 22 Stycznia 2012 #5 Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) jaki to piec jeśli jest to układ zamknięty to brak układu schładzania kotła , albo zbiornika wyrównawczego -przy otwartym a najlepiej rysuj na białej kartce alb w paincie format jpeg , będzie czytelniejsze Edytowane 22 Stycznia 2012 przez mironw Cytuj
Kriss333 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor #6 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Piec na paliwo stałe (zasypowy ) ze sterownikiem i dmuchawą, dodatkowo jako zabezpieczenie w razie braku prądu zastosuje ups do podtrzymania prądu i chciałbym nie stosowac układu otwartego. Cytuj
mironw Opublikowano 23 Stycznia 2012 #7 Opublikowano 23 Stycznia 2012 to piec musi mieć wężownice albo układ schładzający kocioł Cytuj
Kriss333 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor #8 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam Dołączam wymęczony schemat w poincie. Piec nie ma wężownicy ani układu schładzającego, chcę zabezpieczyć dodatkowo, tak jak wcześniej pisałem UPS z odpowiednio dużym akumulatorem żelowym. W razie braku napięcia, automatycznie prąd jest pobierany z akumulatora przetwarzany na napięcie 230v przez UPS i zasila kocioł pompy itd. Widziałem taki układ na UPSie, pracuje bez zarzutu. Jak długo bedzie pracował zależy od pojemności akumulatora ( do 12 godzin spokojnie). Proszę o ocenę schematu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi