piotrek3 Opublikowano 15 Września 2008 #1 Opublikowano 15 Września 2008 Witam, poszukuję opis wyprowadzeń z pieca gazowego Vaillant VC 196 E-c . Mam zamiar zainstalować ww. piec plus zasobnik wody 200l w domku o pow. 130m/2 . Cytuj
StefanBud Opublikowano 15 Września 2008 #2 Opublikowano 15 Września 2008 Witam Wychodzi na to że w Polsce był jako VU 196 E-CH EcoMax, do tego mam archiwalną instrukcje. Wyślij mi na mojego maila zapytanie to odeśle Tobie instrukcje. Spróbuj zadzwonić na infolinie Vaillanta i potwierdzić. Tel. infolinii 0801 804 444 (z telefonów komórkowych +48 22 323 01 50) jest dostępny w godzinach od 8.00 do 16.00. Tutaj są instrukcje do nowszych kotłów z serii VC Po za tym nie widzę problemu, każdy autoryzowany instalator z twojego rejonu nie powinien mieć problemu z instalacją tego kotła w zestawie z zasobnikiem. To jest kondensat więc i tak potrzebny będzie analizator spalin. Pozdrawiam Cytuj
piotrek3 Opublikowano 15 Września 2008 Autor #3 Opublikowano 15 Września 2008 Witam, dzięki za pomoc koledze StefanBud. Jestem teraz przygotowany na wizytę instalatora pieca, a za razem poznałem swój przyszły piec. Pozdrowienia dla Forumowiczów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi