Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Heiztechnik Q Hit Plus 11Kw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, jestem posiadaczką kotła Heiztechnik Q HIT PLUS 11kw ,regulator Alfa HT. Proszę o podanie parametrów na jakie powinien być ustawiony kocioł przy spalaniu drewna i węgla. Na razie mam ustawienia fabryczne i wydaje mi się jakby dmuchawa cały czas chodziła !! palą mi się tylko dwie lampki pompa i dmuchawa użytkuje ten kocioł od niedawna i nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko ustawić, może ktoś z państwa będzie mógł mi pomóc lub doradzić , próbowałam palić w nim miałem ale totalna porażka albo ja nie potrafię. Czy lepiej rozpalać w nim od dołu czy od góry?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Podstawowe wymiary i dane techniczne kotła Q HIT PLUS 11 kw są w poniszczym linku producenta

http://www.heiztechn...emid=11&lang=pl

Instrukcja obsługi jest w poniszczym linku producenta:

http://www.heiztechn...emid=35&lang=pl

Sugerowane nastawy automatyk do kotłów zasypowych, tj. kotła Q HIT PLUS 11 kw, są w poniszczym linku producenta

http://www.heiztechn...emid=35&lang=pl

Nastawy najlepiej wzięć ze strony internetowej producenta nastawnika

Opis obsługi kotła w powyszczym linku na stronie internetowej Heiztechnik sugeruje, że jest to kocioł dolnego spalania. Jeżeli się nie przestrzega instrukcji obsługi to producent grozi utratą ważności gwarancji.

Mam kocioł Heiztechnik Q PLUS 75 KW i postępowałem przy paleniu w kotle wg. instrukcji producenta przez blisko 3 lata. W międzyczasie miałem 2 wybuchy w kominie (komin był uszkodzony i musiałem dać zrobić wkład stalowy do komina) oraz permanentny wyciek smoły w kotle. Moją gehenne z tym kotłem opisałem na forum pod "Heiztechnik kotły zasypowe". Mam nadzieję, że błędy które ja zrobiłem (palenie wg. instrukcji obsługi) Panią ominą.

Pozdrowienia