woku Opublikowano 4 Sierpnia 2008 #1 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam, miałem dziś dostawę węgla i miału. Zawsze przy tej okazji zbierali popiół, a dziś mi mówią, że juz nie będą, bo im nie chcą tego przyjmować. Czyżby jakieś nowe przepisy lobby gazowego, żeby wyeliminować wszelkie inne pomysły na życie - tak jak to ma miejsce w przypadku silników spalinowych? Wywożenie do lasu odpada :lol: Jak Wy sobie radzicie z popiołem? pozdrawiam Cytuj
raptor Opublikowano 11 Lutego 2009 #2 Opublikowano 11 Lutego 2009 no właśnie też jestem ciekaw co robicie z popiołem/żużlem. czy wyrzucanie do kontenerów jest zgodne z prawem? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 11 Lutego 2009 #3 Opublikowano 11 Lutego 2009 no właśnie też jestem ciekaw co robicie z popiołem/żużlem. czy wyrzucanie do kontenerów jest zgodne z prawem? Jest zgodne z prawem. Tylko nie należy do pojemnika, kontenera wrzucać gorącego popiołu. Najlepiej wrzucać taki który leży przynajmniej dobę. Cytuj
raptor Opublikowano 12 Lutego 2009 #4 Opublikowano 12 Lutego 2009 No bo właśnie z ojcem panowała debata, on mówi, że nie można, a ja byłem prawie pewien, że nie można wyrzucać gruzu, zastawiac kontenera i w kontenerze palić. No, i oczywiście chodzi mi też o żużel po węglu a nie sam popiół z drewna <_<. A jakbyś miał jeszcze link jak to prawie wygląda (jakiś artykuł) to byłbym naprawdę wdzięczny :angry:. Pozdrawiam Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 12 Lutego 2009 #5 Opublikowano 12 Lutego 2009 Sprawdź w lokalnych przepisach Cytuj
raptor Opublikowano 12 Lutego 2009 #6 Opublikowano 12 Lutego 2009 w lokalnych, tzn. gdzie? nie jestem w temacie, a google mi nie pomogło <_< Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 12 Lutego 2009 #7 Opublikowano 12 Lutego 2009 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale szukaj w U.M. , U.G, Zakład wywożący śmieci. Tu gdzie mieszkam popiół można wsypywać do śmietników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi