Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, grzejnik grzeje nam tylko górną połowę. Zaznaczę, że grzejnik ten jest ostatni w obiegu (obieg zamknięty), jest sprawny i odpowietrzony. Grzejemy gazem. Zawór górny wypuszcza ciepłą wodę i dolny również. Co mam w takiej sytuacji zrobić?

post-19824-1285918480_thumb.jpg

post-19824-1285918471_thumb.jpg

post-19824-1285918453_thumb.jpg

Opublikowano

Witam!

Sprawdź czy zawór powrotny nie jest przymknięty.Odkręć nakrętkę i pod nią jest śruba na klucz ampulowy .Jeśli jest otwarty to trzeba wyregulować przepływ w poprzedzających grzejnikach.Przymykając przepływ zaworami powrotnymi.Nie napisałeś czy tak się stało nagle ,po wymianie itd.

Opublikowano

Próbowałem przymykac już ten zawór. jeszcze zobacze co bedzie sie działo gdy to zrobie w grzejnikach poprzednich. (mam nadzieje ze nic z nimi sie nie stanie bo one grzeja super). grzejnik grzeje tak od samego poczatku zalozenia instalacji.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak Pan napisał. W tym niedogrzanym jest otwarty, a w poprzednich troche poprzykrecalem,ale nic z tego .zadnych zmian. tylko tam gdzie troche przykrecilemw grzejnikach poprzednich dol zaczal mniej grzac.a w tym ostatnim dalej nic.tylko do połowy.

Opublikowano

Gdy wczoraj odkrecilem grzejnik. po czym sprawdzilem czy leci z zaworu gornego woda..... leciala.

przy zwrotnym rowniez leciala na zewnatrz. i pytanie jest nastepujace... CZY WODA Z GORNEGO MA PRZEPLYWAC DOLNYM ZWROTNYM ZAWOREM? WTEDY JEST OBIEG. CZY MOGLO DOSC DO ZLEGO PODLACZENIA CO POWODUJE ROWNIEZ WYPUSZCZANIE WODY DO GRZEJNIKA Z ZAWORU ZWROTNEGO. A WEZYKI TO NIE WAZNE BO JEDEN JEST Z BOJLERA A DRUGI DOMPOWANIE DO GRZEJNIKOW. W KAZDYM BADZ RAZIE NIE DO C.O

Opublikowano

Po odkręceniu z obu leci woda to prawidłowe .Ale ostro leci? Aby wykluczyć zapchanie grzejnika ,jeżeli można to wstawić inny. A może rura do grzejnika w podłodze została zgnieciona i stąd słaby przepływ?A majstra co to robił nie można zawołać.