musiszek Opublikowano 21 Lipca 2010 #1 Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam mam zmienić kocioł na paliwo stałe na taki z podajnikiem obecnie kocioł jest na grupie bezpieczeństwa i naczynie przeponowe podłączone do odpływu. chciałbym założyć piec zgodnie prawem budowlanym a nie mam możliwości założenia zbiornika wyrównawczego do grzejników bo wszystko już wyremontowane i z rurą od kotłowni na strych nie da rady. Czyli musze założyć albo wężownicę schładzającą albo zbionik wyrównawczy i wymiennik płytowy i teraz mam pytanie z racji tego że nie mam zbyt wysokiej kotłowni to czy mogę tą wężownicę schładzającą dać koło pieca tzn dać kolano i odjechać qw bok żeby był z boku kotła potem zawór 3d potem pompę i dopiero grzejniki. a może inaczej proszę o jakiś rysunek. ad2 lub zbiornik wyrównawczy i wymiennik płytowy załączam schemat próbny proszę o ocenę pozdrawiam Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 22 Lipca 2010 #2 Opublikowano 22 Lipca 2010 Kup kocioł z wężownicą schładzającą. To czy maja takie w ofercie czy nie dowiesz się dzwoniąc bezpośrednio do danej firmy. To najlepsze rozwiązanie i bez kombinowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi