BBefore Opublikowano 23 Lutego #1 Opublikowano 23 Lutego Dzień dobry Mam PC i będzie ona grzała CWU oraz podłogi (same). Do tego latem w buforze będzie "woda lodowa" kilkanaście st C, albo mniej. Oczywiście podłogi odcięte. A zimą w największy mróz dogrzeję bufor płaszczem kominka do ok 80st C. Mam na oku zbiornik 300-500l, tylko że cały w emalii (wężownica i bańka) i zastanawiam się, czy takie różnice temp nie połamią tej emalii? Ma ktoś doświadczenie z takim rozwiązaniem? oczywiście najprościej pójść w kwas, ale to już za dużo monet niestety... Cytuj
berti Opublikowano 23 Lutego #2 Opublikowano 23 Lutego To używka porządna ,300-500 litrów za 2,3 tysiaki wyrwiesz i nas przeżyje, sam mam jedną nierdzewkę ACV z 1987 roku i nie widać najmniejszych oznak aby kiedykolwiek chciał zdechnąć ,wisi na nieużywanym kotle i czeka w pogotowiu na bardzoooo ciężkie czasy oby nigdy. Cytuj
BBefore Opublikowano 24 Lutego Autor #3 Opublikowano 24 Lutego no pewnie, gdyby tylko dało się takie coś dorwać... muszę iść w emalię na tę chwilę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi