Rafal1 Opublikowano 22 Lutego #1 Opublikowano 22 Lutego Stary dwufunkcyjny kocioł z otwartą komorą spalania zaczął stwarzać problemy. Grzeje czasem kilka dni bez problemów, ale czasem po kilku godzinach przestaje grzać. Serwisant był i obstawiał sondę NTC. Wymienił ją na nieoryginalną, taką zakładaną na rurkę i nie pomogło. Obstawiałem, że to przez to, że nieoryginalna i wymieniłem sam na taką przeznaczoną dla tego modelu. Zupełnie nie pomogło. Piec czasem jak by sie męczył i grzał coraz słabiej, aż spada do 30 stopni na C.O. C.W.U grzeje bez problemów. Te problemy występują nawet jeśli nikt nie odkręca wody. Czasem w nocy. Założyłem czujnik temperatury, żeby kontrolować czy grzeje i przy okazji zebrać trochę więcej informacji. Załączam wykres grzania z dwóch dni. Czasem jeden reset wystarczy, a czasem potrzebne dwa, żeby piec zaskoczył. Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi