Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ecoMax 800D firmy Plum i ecoSTER Touch

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez forekzaw,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie o sterownik Plum ecoMax 800D [pieca zasypowego].
Czy ten sterownik będzie gadał z panelem ecoSTER Touch.
Wiem, że do tego sterownika dedykowany jest panel pokojowy ecoSTER200.
Serwis Plum milczy w tej sprawie.

Może  ktoś  ma jakieś  doświadczenia  w  tej  materii?

Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 19:46, scss napisał(a):

Czy ten sterownik będzie gadał z panelem ecoSTER Touch.

Czy chodzi ci o panel do sterownika ecoSTER Touch czy o panel pokojowy ecoSTER Touch?

Opublikowano

Mam na myśli panel pokojowy ecoSTER Touch. Napiszę inaczej - w kotłowni przy piecu mam sterownik ecoMAX800 D, do niego chcę podpiąć w salonie panel pokojowy, tak aby mieć podgląd i możliwość zmian temperatur [co, cwu, podłoga, zewnętrzna, itp]. I teraz za czort nie mogę nigdzie znaleźć informacji z jakimi nowymi [dotykowymi] panelami pokojowymi współpracuje ecoMAX 800D. Z manuala wiem, że na pewno współpracuje z ecoSTER200 i po RSie.

Opublikowano

Po rozmowie z serwisem PLUMA wszystkie sterowniki Eco Max 800 D D1 D2 nie obsługują paneli ecoSTER Touch ani paneli pokojowych ecoSTER Touch czyli tak zwanych dotykowych z kolorowym wyświetlaczem tylko ecoSTER200 i to tylko po kablu żadnych bezprzewodowych , w sumie to pierwsza strona instrukcji to wyjaśnia z czym współpracuje i co obsługuje dany model sterownika i nie trzeba się zagłębiać w instrukcje.

image.jpeg.9a26acbd39124add7f3f2a86856a82b8.jpeg

moje pytanie czy kocioł miał na wyposażeniu ten sterownik czy go dokupiłeś bo jeżeli dokupiłeś to dlaczego padło na ten typ a nie na ecomax 860D.

• Lubię to 1
Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc. Sterownika jeszcze nie mam, właśnie zrezygnowałem z 800D. Nieświadomie zostałem wprowadzony w błąd - u lokalnego sprzedawcy uzyskałem info, że 860 to tylko pellet i ekogroszek. Dopiero po Twoim pytaniu w poście powyżej zacząłem szukać i jak się okazuje jest 860 dla kotłów zgazowujących drewno oraz tradycyjnych bez podajnika. I widzę, że 860D już współpracuje z ecoSterem Toch, także dzięki raz jeszcze. Już wiem jakiego sterownika szukać :-D.