Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ecoNET Urządzenie Nieaktywne

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez slawul,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu może miesiąc gdy loguję się do ecoNET mam komunikat Urządzenie Nieaktywne. Mam połączenie z serwerem, restartowałem modem, zaglądałem czy kable nie zluzowały się - sam już nie wiem. Jak 7 lat mam ten kocioł nigdy czegoś takiego nie miałem. Jedno może jak nigdy w tym roku miałem wybuchy - pierwszy raz coś takiego wystąpiło, to była tzw. przyducha? Może te wybuchy coś naruszyły. Komin czyszczony przez kominiarza - niewiele było sadzy, nawet czyściłem czopuch. W czym problem gdyż nie mam kontaktu internetowego a czasami potrzebny mi gdy jestem poza domem.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Skoro póki co nie mam żadnej odpowiedzi lub wniosków w czym jest problem. Zastanawiam się nad jedną opcją którą mogę zastosować czyli przywrócić ustawienia fabryczne i zobaczyć jaki to da efekt w związku z zaistniałym problemem. Później mogę pozmieniać ustawienia na te które były gdyż mam to zapisane. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Zrób zdjęcie tego econeta jakie diody się palą. Jak ja mam problem z połączeniem przez wifi to reset modemu i odłączenie wszystkiego od econeta na 2 min i podłączenie i jest ok. 

Odłączałeś na chwilę piec od prądu ?

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź. Wszystkie diody się świecą i jest połączenie z serwerem. Wyłączałem modem, restartowałem połączenie (tam jest  jak wiadomo taki mały przycisk). Zastanawiam się nad dwoma opcjami czyli wyłączyć piec i całkiem z prądu na chwilę odłączyć, druga opcja jako ostateczność o której pisałem czyli przywrócić ustawienia fabryczne. Zastosuję opcję z wyłączeniem econeta i odłączę  piec od prądu - spotkałem się już z taką opcją, że jak urządzenie odłączyłem od prądu to po ponownym podłączeniu wszystko wracało do normy.

Jeszcze raz dzięki za porady.

ps. Zaraz po napisaniu tego postu poszedłem do kotłowni i wyłączyłem modem i odłączyłem piec od zasilania. Po ponownym załączeniu wszystko wróciło do normy - tak jak wcześniej pisałem, że odłączenie od zasilania czasami pomaga, że też wcześniej o tym nie pomyślałem.

Wielkie dzięki kolego @stonefistt za podsunięcie pomysłu. Problem rozwiązany.

Edytowane przez slawul
  • Zgadzam się 1