czester1982 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Witam posiadam pięć stalmark ze sterowanikiem firmy tech s-755 obok ikony wentylatora wyświetla się wykrzyknik na przemian z literą H co to może być? Cytuj
czester1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor #3 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Coś już wiem ,pytanie teraz co dalej wzywać serwis czy wymienić wentylator?? Cytuj
1mps Opublikowano 9 Kwietnia 2023 #4 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Żeby nie wyłączać pieca wejdź w menu serwis i znajdź pozycję Hallotron,a następnie wyłącz i włącz ponownie. Powinno wrócić do normy. Tak w ogóle napisz w jakich okolicznościach to się pojawiło i jaka jest dmuchawa najlepiej zdjęcie. Cytuj
czester1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor #5 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Problem powstał po przełączeniu pieca w tryb letni Cytuj
1mps Opublikowano 9 Kwietnia 2023 #6 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Przełączenie na tryb letni nie ma żadnego znaczenia. Wylacz i włącz jak pisałem. Ten błąd powstaje tylko w PID niezależnie czy ogrzewanie domu czy tryb lato a przyczyn może być kilka i odpowiada za to ten wiatraczek na dmuchawie tj przepływomierz. Brak połączenia elektrycznego - kabelek z wtykiem telefonicznym- nie ma sygnału na sterownik. Drugie zabrudzenie i osłabienie obrotów - niewłaściwy sygnał do sterownika. Trzeci powód można samemu wywołać pozostawiając otwarte drzwiczki popielnika wtedy dmuchawa rozkręca się do max obrotów jednak przepływomierz nie bardzo w efekcie czego dmuchawa przyspiesza jeszcze bardziej i kiedy przepływomierz nie nabierze obrotów pokazuje się błąd i dmuchawa zawalnia przechodząc niejako w tryb awaryjny. Najpierw wyłącz i włącz hallotron a jeżeli to nie pomoże sprawdź te elementy o których pisałem wyżej. Cytuj
Rozwiązanie czester1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Rozwiązanie #7 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Sytuacja opanowana przepływomierz wyczyszczony i wszystko działa poprawnie Cytuj
1mps Opublikowano 9 Kwietnia 2023 #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 To nieźle był zapaskudzony. A jaki to model Stalmarka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi