jurekdubin Opublikowano 4 Lutego 2023 #1 Opublikowano 4 Lutego 2023 Witam, czy orientuje sie ktoś z czym zacznie działać Dietrich MCX 24 Plus w przypadku braku prądu ? Posiadam agregat inwerterowy : Loncin LC3500i Piec sie włącza i wykonuje test, na koniec testu załączana jest pompa(chyba, nie znam sie albo zapalnik) i wtedy test sie resetuje i idzie od początku - brak errora. Próbowałem też piec podłączyć do UPSa -> Volt 3SP250024W Czy trzeba coś szczególnego podłączyć, żeby to działało ? Jakiś filtr elektryczny czy inne ustrojstwo ? Pozdrawiam, Jurek Cytuj
sambor Opublikowano 4 Lutego 2023 #2 Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) Jak podłączasz tego UPS a Ups luzem wprost do kotła Czy UPS załączony do gniazdka i robisz zanik napięcia w tym gnieździe Edytowane 4 Lutego 2023 przez sambor Cytuj
jurekdubin Opublikowano 4 Lutego 2023 Autor #3 Opublikowano 4 Lutego 2023 Próbowałem tak i tak. 1) UPS na akumulatorach i próba włączenia pieca - w kółko test 2) UPS podłączony do sieci i symulacja braku prądu(odłączenie wtyczki), UPS przechodzi na akumulatory, piec działa ale gdy załącza sie grzanie (symulacja, miałem wyłączone grzanie wody i je włączyłem) piec przestaje działać, próbuje załączać to grzanie chyba 3 razy po czym na wyświetlaczu pokazane jest "--" i już nic sie nie da zrobić. Znalazłem na takim forum : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic358710-30.html (2 odpowiedź) rozwiązanie z UPS + rezystor 5,6kohm Cytuj
sambor Opublikowano 4 Lutego 2023 #4 Opublikowano 4 Lutego 2023 Tu musisz sprawdzić czy to rozwiązanie ruszy. Ja mam automatykę Wolfa i wszystko działa z Ups lub agregatem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi