Dipper Opublikowano 22 Listopada 2022 #1 Opublikowano 22 Listopada 2022 Cześć! Jako że sam wcześniej szukałem informacji na ten temat i nie znalazłem nic aktualnego i konkretnego to postanowiłem podzielić się z Wami szczegółami dotyczącymi kosztów, jakie zostały poniesione w związku z budową instalacji gazowej oraz zakupem i podłączeniem kotła gazowego do istniejącej instalacji CO. Nie było dotacji, więc stary kocioł nie został odłączony, żeby nie marznąć w razie braku prądu lub awarii drugiego kotła. Kocioł BOSCH CONDENS 2300iW 15P – 5700 zł Materiały – 5633 zł Robocizna – 5000 zł Przyłącze gazowe – 2825 zł Projekt i formalności – 1500 zł Geodeta – 600 zł Kominiarz – 300 zł Dodatkowe wydatki: Zawory termostatyczne – 456 zł Separator zanieczyszczeń – 454 zł Regulator CW 400 – 380 zł Czujnik CWU – 200 zł (nie było w zestawie z kotłem) Odpowietrzniki – 120 zł Wąż i dysze do kuchenki – 100 zł Suma: 23 260 zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi