bartek611 Opublikowano 14 Października 2021 #1 Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Witam posiadam Kocioł Defro Smart Ekopell 12kw i mam ciągle trochę niedopalonego pelletu w popielniku. Czytałem w instrukcji że trzeba zrobić korektę powietrza, tylko że nie wiem co oznacza korektą górna i dolna oraz, czy trzeba ją zmniejszyć, czy zwiększyć. Edytowane 15 Października 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
gersik Opublikowano 14 Października 2021 #2 Opublikowano 14 Października 2021 Korekta górna jest do mocy max, a dolna do minimalnej. Cytuj
bartek611 Opublikowano 14 Października 2021 Autor #3 Opublikowano 14 Października 2021 Czyli jeśli chce więcej powietrzu to zwiększyć obie? Cytuj
bartek611 Opublikowano 14 Października 2021 Autor #5 Opublikowano 14 Października 2021 A jeśli mam trochę pelletu w popielniku i czasem brak ognia w rozpalaniu to jest za mało czy za dużo? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi