Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sas Vs. Taurus Vs. Carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeglądam to forum od dłuższego czasu. Do tej pory wystraczały mi informacje napisane przez innych użytkowników w innych postach. Teraz ja prosiłbym o konkretną radę dotyczącą wyboru kotła na paliwo stałe. Otóż posiadam domek o powierzchni użytkowej 113m2 Parter i poddasze użytkowe (powierzchnia podłóg ok 180m2) mam rozprowadzoną już instalacje co i teraz pozostał wybór kotła... Mój hydraulik poleca mi kocioł SAS ECO 17kw ew. CARBON PLUS 22kw a ja jeszcze zastanawiam się nad Taurus GAUR 18kw. I teraz moje pytanie który najlepszy?? Czy jeżeli (w przypadku sasa i taurusa) wyjście spalin będzie kolankowe to nie będzie za małego "ciągu kominowego"? Co brać jeszcze pod uwagę przy wyborze. Dodam jeszcze że kocioł będzie działał cały rok (ciepła woda), będzie też w nim palone drzewem i węglem. Może jeszcze jakiś inny kocioł jest wart polecenia. Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady.

Opublikowano

Witam, jeżeli bierzesz pod uwagę tłokowce, to jest jeszcze Lazar Multikomfort. Moim zdaniem najlepszy i najbardziej uniwersalny tłokowiec na rynku.

Opublikowano

Z tych firm najlepszy serwis ma Taurus a to też jest bardzo ważne. Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam przeglądam to forum od dłuższego czasu. Do tej pory wystraczały mi informacje napisane przez innych użytkowników w innych postach. Teraz ja prosiłbym o konkretną radę dotyczącą wyboru kotła na paliwo stałe. Otóż posiadam domek o powierzchni użytkowej 113m2 Parter i poddasze użytkowe (powierzchnia podłóg ok 180m2) mam rozprowadzoną już instalacje co i teraz pozostał wybór kotła... Mój hydraulik poleca mi kocioł SAS ECO 17kw ew. CARBON PLUS 22kw a ja jeszcze zastanawiam się nad Taurus GAUR 18kw. I teraz moje pytanie który najlepszy?? Czy jeżeli (w przypadku sasa i taurusa) wyjście spalin będzie kolankowe to nie będzie za małego "ciągu kominowego"? Co brać jeszcze pod uwagę przy wyborze. Dodam jeszcze że kocioł będzie działał cały rok (ciepła woda), będzie też w nim palone drzewem i węglem. Może jeszcze jakiś inny kocioł jest wart polecenia. Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady.

Hej,

Ja mam piec Protech Karo ( to to samo co Taurus Gaur Protech produkuje oba te kotły pod inną nazwą)

Dopiero co go zainstalowałem - pochodził tydzień na próbę . Jest bardzo kompaktowy to duza zaleta jak masz mala kotlownie. Kolano to nie problem jezeli komin ma odpowiednie parametry, ja mam fi 200 dlugosc 7,5 m, a czopuch wchodzi w komin na wysokosci 1,7m i z ciagiem problemow nie ma.