lsde Opublikowano 1 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2010 witam czeka mnie wymiana kotła w remontowanym domu w związku z tym ograniczony jestem wymiarami kotłowni. Interesuje mnie kocioł z podajnikiem tłokowym w którym spalę miał, groszek i eko groszek oraz latem podgrzeje wode w bojlerze spalajac drewno. W kręgu moich zainteresowań są kotły: Taurus Gaur (Protech Caro)25KW Defro AKM 22KW SAS Eco 23KW HEF MAXIMUS 25KW Lazar Multi Komfort 22KW Te kotły są bardzo podobne w swojej budowie i idelanie pasują do mojej kotłowni, jednak wybór jest zdecydowanie za duży. Nie wiem na który się zdecydować. Jak sądzicie który z tych kotłów będzie najtrwalszy i najprostszy w eksploatacji? Cytuj
Neo Opublikowano 2 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ja z Taurusa Gaura jestem zadowolony. Prosty kocioł, prosta obsługa, stal kotłowa ... Pozdrawiam. Cytuj
miroslawm Opublikowano 2 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 2 Stycznia 2010 witam czeka mnie wymiana kotła w remontowanym domu w związku z tym ograniczony jestem wymiarami kotłowni. Interesuje mnie kocioł z podajnikiem tłokowym w którym spalę miał, groszek i eko groszek oraz latem podgrzeje wode w bojlerze spalajac drewno. W kręgu moich zainteresowań są kotły: Taurus Gaur (Protech Caro)25KW Defro AKM 22KW SAS Eco 23KW HEF MAXIMUS 25KW Lazar Multi Komfort 22KW Te kotły są bardzo podobne w swojej budowie i idelanie pasują do mojej kotłowni, jednak wybór jest zdecydowanie za duży. Nie wiem na który się zdecydować. Jak sądzicie który z tych kotłów będzie najtrwalszy i najprostszy w eksploatacji? Witam ja nie mogę się wypowiadać na temat wymienionych przez ciebie kotłów gdyż używam nieco innego niż te jakie wymieniłeś, palę w nim rok czasu, początkowo miałem problemy z ustawieniami lecz teraz nie mam z nim już żadnych problemów, jeżeli byłbyś zainteresowany to mogę podać inne informacje dotyczące tego pieca Cytuj
lsde Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor #4 Opublikowano 2 Stycznia 2010 dzięki ale juz i tak mam za duży wybór Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi