Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Defro Duo Czy Ling Combi Czy Też Hef Multi Mat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stoję prze wyborem kotła a mianowicie nie wiem co wybrać czy Defro duo czy ling combi czy też Hef multi mat

Interesuje mnie piec z dużą dodatkową komorą spalania na węgiel i drzewo na chwilę obecną ze względu na dostępność

obstawiam Defro duo czy to dobry wybór czy ktoś użytkuje ten piec jak w praktyce, oczywiście piec będzie pracował na ekogroszek, powierzchnia grzania 160 m2 podłogówka 35m2, czy defro duo jest warte uwagi czy dać sobie spokój

pozdrawiam i czekam na spostrzeżenia

Opublikowano

Moim zdaniem to taka średnio udana kopia KLimosza Ling Duo.

Opublikowano

albert pytał o defro, ling, hef.

Nie mam, ale ostatnio rozmawiałem z serwisantem - defro stawia na estetykę (czas pokaże jak działa), ling combi - żeliwny - (chciaż podobno lepiej wypada ling duo) to uznany kocioł oraz hef (stalowy) również rekomendowany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Posiadam od kilku miesięcy Defro DUO 15 kW. Wprowadziłem się do domu miesiąc temu i jeszcze nie miałem okazji palić ekogroszkiem. Jak na razie od czasu do czasu przepalam drzewem. Kilka kawałków drzewa i w 15 - 20 minut 140 litrów cwu zagrzane + 2 grzejniki łazienkowe (CWU chodzi na grawitacji). Wykonanie oceniam na bardzo dobre. Bardzo duża komora spalania ręcznego. Dobra sprawa z tą komorą bo dosyć duże kawałki drzewa, desek wchodzą do niej. Defro nie tylko stawia na estetykę (duży plus za to bo niby czemu miałby straszyć kocioł w kotłowni), cały proces produkcujny jak i fabryka stoi na wysokim poziomie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swego czasu była panika na temat kopiowania kotłów przez firmę defro - nie wiem jaka to prawda . Też zastanawiałem się nad tą marką

Opublikowano

Ja uważam, że Klimosz powinien się cieszyć z tego, że konkurencja kopiuje ich kotły. Potwierdza to tylko ich klasę. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie Klimosz się cieszy ale jaki to znak dla użytkowników defro -czy kupili namiastkę czegoś czy też kopię i to nie wiadomo jaką?? Tak apropos skopiowali też Hefa i kostrzewę -ciekawe z jakim skutkiem

Opublikowano

Na razie Defro (produkując kotły na masową skalę zaledwie od 5 lat) zdobywa rynek w błyskawicznym tempie. Jak wiadomo reklama jest dźwignią handlu. Ciekawe, czy popełnią błąd Zębca i wejdą do marketów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Jestem instalatorem ze sporym stażem i doświadczeniem, ostatnio miałem okazje być na szkoleniu w DEFRO. Bylem nie ukrywając pod sporym wrażeniem jakie zrobiła na mnie ta firma albo raczej już fabryka. Technologia oparta na maszynach CNC, własne laboratorium badawcze co chyba najważniejsze w fazie projektowania kotłów pod względem sprawności i ekologiczności. Więc nie będę ukrywał że ja osobiście z czystym sumieniem mogę polecić kocioł DEFRO DUO, sam widziałem podpięte dwa kociołki pod stacje badawczą, jeden pracował na palniku pelletowym drugi zaś na eko-groszku z palnikiem obrotowym czyli miałem też można by palić.