Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ogrzewanie cetralne wymiennik dwupłaszczowy WGJ-g

sielek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Chcę napełnić instalację C.O i C.W wodą!
Jak odkece zawór główny przy wodomierzu to muszę odkręcić tez ten zawór na samym dole ze zdj?
Chcę po prostu uzupełnić obie instalację na raz!
Z góry dziękuję za pomoc!

4.jpg

Opublikowano

Przede wszystkim zadbaj o prawidłowe zabezpieczenie bojlera (naczynie przeponowe), zanim odkręcisz zawory.

Opublikowano

Bojler powinien być zabezpieczony naczyniem przeponowym w razie wzrostu ciśnienia gdy grzejesz wodę w bojlerze. A te naczynie przyjmuje wzrost tego ciśnienia. 

Opublikowano

@sielekUkład CO jest z naczyniem otwartym. A Bojler powinien mieć osobne naczynie. Ale to już przeponowe. 

Opublikowano

Tak z ciekawości, co daje naczynie przeponowe w instalacji wodociągowej?

Opublikowano

Nie do końca w instalacji wodociągowej. Tylko na ładowaniu bojlera wodą z sieci. A naczynie przeponowe przyjmuje przyrost ciśnienia gdy woda jest podgrzewana w bojlerze 

Opublikowano

@Kazio321 a jak odpowietrzyć  taki   układ C.O i C.W .... instalacji   jest   oparta  opiec  kaflowy 

Sorki ,że czasem zadaję takie głupie pytanie...Ale po prostu od niedawna mam w domu taką instalację w domu i jeszcze nie wiem co do czego
A wolę się dopytać kogoś co się na tym zna niż żeby to wszystko wyleciało w powietrze....

Tak wiem dla kogoś co się zajmuję tym zawodowo przez kilka lat może się to wydaję śmieszne

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.