Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Defro Bio Slim 15kw jaki regulator pokojowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, posiadam piec Defro Bio Slim, zastanawiam się nad zakupem regulatora pokojowego, który umieściłbym w salonie. Rozważam dwie opcje:

https://allegro.pl/oferta/regulator-temperatury-termostat-sterownik-w8-wi-fi-8625869692

https://allegro.pl/oferta/tech-st-292-v2-regulator-pokojowy-bezprzewodowy-8584732474

proszę o informację który z nich, wg Was, byłby lepszy. Generalnie zależałoby mi na tym, abym mógł go obsługiwać np z telefonu gdy siedzę w pracy. Bo po co piec ma chodzić gdy jestem wraz z żoną poza domem przez 10h. Chyba, że regulator firmy Tech jest znacznie lepszy i wtedy warto go zakupić?

Opublikowano

Jeśli chcesz nim sterować z telefonu to tylko opcja 1. Musisz jeszcze  zrozumieć zasadę działania bo 1 i 2 to dwustanowce tam niema czym sterować z telefonu.

Jeśli chcesz mieć wypas to musisz kupić SPK LUX. Do Defro tylko z ich brandingiem będą współpracować.

https://allegro.pl/oferta/defro-przewodowy-regulator-temperatury-spk-lux-8110853960?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Edytowane przez Darekgra

Opublikowano
  • Autor
Cytat

A ten SPK Lux ma sterowanie na każdy pokój oddzielnie? Bo nie mam grzejników, sama podłogówka, mam wyprowadzone kable z czujnikami temp. więc jeśli dzieci będą chciały mieć cieplej a ja w sypialni zimniej to da się to ustawić?

Opublikowano

Tak jak chcesz to żadnym z powyższych nie da się tego zrobić.

Potrzebujesz zupełnie innego systemu, zakładając że twoje rozdzielacze podlogowe są do tego przystosowane.

Zależnie od potrzeb do wyboru 

https://www.techsterowniki.pl/k/sterowniki-do-ogrzewania-podlogowego

Oczywiście są i inne firmy do wyboru.

Edytowane przez Darekgra

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, aby nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj.

Posiadam od  2,5 roku sterownik ST-292 v2 z łącznością bezprzewodową. W sobotę rano zauważyłem, że przez całą noc, sterownik nieustannie załącza i wygasza piec (Defro Bio Slim 10). Bez względu na daną temperaturę w pomieszczeniu, piec jest rozpalany i następnie po przejściu w tryb pracy, po chwili wygaszany. I tak w "kółko". Po wyłączeniu sterownika w menu pieca, kocioł pracuje prawidłowo na zadanej histerezie. Wyjąłem ze sterownika baterie (na kilka h). Nie wiem, czy to istotne, po włożeniu baterii, pojawia się komunikat: u2 031. Po włączeniu skonfigurowałem go od nowa, jednak nic się nie zmieniło, nadal nieprawidłowo steruje piecem. Wyłączałem też odbiornik bezprzewodowy, przez dłuższą chwilę piec był w trybie czuwania (prawidłowo, ponieważ aktualna temperatura w pokoju była wyższa, niż zadana), jednak po włączeniu się pieca, znowu był on nieustannie włączany i wygaszany.

Sterownik, w zasadzie nie był eksploatowany (w sensie ciągłych zmian i ustawień). Od ponad 2 lat roku po prostu pracował na zadanej temperaturze i nic nie było zmieniane. Baterie są dobre (wymieniane jakieś 2 mc temu). Wskaźnik naładowania pokazuje wszystkie kreski. 

Czy mogę w jakiś sposób zdiagnozować co się stało ze sterownikiem? Nie ukrywam, że uszkodzenie praktycznie zaraz po upływie gwarancji, jest mocno irytujące. Wysłałem zgłoszenie do TECH, zobaczymy czy i co odpiszą. Jeśli jednak sprzęt jest uceglony, to na pewno będę rozglądał się za nowym sterownikiem. Jednak chyba podziękuję za TECH. Tak na prawdę potrzebuję zwykłego sterownika bezprzewodowego, prostego w obsłudze i co ważne niezawodnego. Nie zależy mi na bajerach, poza sterowaniem tygodniowym oraz ustawieniem histerezy nic mi więcej nie potrzebne. Co możecie polecić w tym temacie? 

Z góry dzięk!

Pozdrawiam 
Tomasz

Edytowane przez Kemot7