Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienia pieca heizt

Łukasz Lewandowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam., posiadam  piec heizt 2.4 kw metraż  do grzania 240metrow  pomka  wilo ustawiona  na 3 biegu. Ustawienia  pieca 10 s podawanie  72s przerwa podawaniu moc nadmuchu 35% piec od 30 grudnia do dnia  15 stycznia spalił 500kg węgla jak osiągnie  temperaturę  65 stopni  bardzo  szybko spada  z temperatury  co jest nie tak ustawione?

Opublikowano

Dom ocieplony ?  nowy ?  grzałeś już wcześniej tym kotłem ? szybko osiąga temperaturę ?

Opublikowano
5 godzin temu, pochłaniacz napisał:

dom ocieplony ?  nowy ?  grzałeś już wcześniej tym kotłem ? szybko osiąga temperaturę ?

@dom starego budownictwa ocieplony jest .piec mamy od maja to jest nasz pierwszy rok palenia w nim.temperaturę osiągnie po.15 stu minutach

Opublikowano

Może po prostu takie zapotrzebowanie budynku

Opublikowano

A sterownik nie ma PID że palisz w dwustanie ? Pytanie jeszcze jaki eko ? Jaka kaloryczność ?

Opublikowano

W domu ciepło ?  Zdjęcia wnętrza kotła mogą coś powiedzieć. 

Opublikowano

Palnik nie ma szczelności . Widać to po lewej stronie , tam najbardziej . Trzeba go rozebrać i poskładać z silikonem .

Opublikowano

Heitz eko 3 miały sterownik ecomax 800 który miał pid , wiem bo mam taki , tam to się nazywało fuzzy logik i można było tylko dać korektę powietrza i nawęglania 

Opublikowano

Włączyć i doregulowac , na początek korekty na zero i obserwować , ale najpierw uszczelnić palnik 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.