Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Awaria grzejnika

Patryk9090

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalacja gazowa, zamknieta. Kociol stoi na parterze mam rowniez 4 grzejniki na parterze i dwa na gorze. Jeden na gorze jest calkowicie zimny. Gdy mialem 0.8 bara na instalacji byl zimny ( pozostale cieplutkie) wiec go rozkrecilem, przeplukalem razem z zaworem dobilem do 1.4 i cos sie ruszylo a mianowicie wszystkie gorace a ten jeden od czasu do czasu jakby sie cos przelewalo i to tak ze potrafilem sie obudzic i na chwile robil sie cieply. Trwalo to z miesiac a nastepnie znow lodowaty wiec dobilem do 1.9 bara i nic.....wiec na działajacej instalacji spuscilem z niego wode okolo 7 litrow - woda lód az cisnienie mi spadlo do 1.1. Czy ktos wie co moze bys przyczyna?

Opublikowano

Wszystkie grzejniki są na jednym pionie czy dwóch. Czy na tym samym pionie, co górne, są jakieś grzejniki na dole?

Opublikowano

no wlasnie wszystkie rury mam puszczone w scianach nic nie moge zobaczyc...... czyli myslisz ze ten jeden moze byc na innym obiegu niz reszta troche by to bez sensu ktos zrobil....moze powinienem dalej spuszczac ta wode i w koncu moze jakos ta ciepla doleci na gore....

Opublikowano

Nie...raczej myślę, że jest na tym samym, co jeden/dwa grzejniki poniżej i trzeba jedynie przydławić przez nie przepływ.

Opublikowano

czyli wszystkie grzejniki przykrecic i zobaczyc efekt i wtedy gdy zadziala ten na gorze po kolei odkrecac dol i patrzec czy dalej dochodzi na gore. A czy znow dobic do 1.9 bara czy zostawic na 1.1? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.