Patryk9090 Opublikowano 13 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Instalacja gazowa, zamknieta. Kociol stoi na parterze mam rowniez 4 grzejniki na parterze i dwa na gorze. Jeden na gorze jest calkowicie zimny. Gdy mialem 0.8 bara na instalacji byl zimny ( pozostale cieplutkie) wiec go rozkrecilem, przeplukalem razem z zaworem dobilem do 1.4 i cos sie ruszylo a mianowicie wszystkie gorace a ten jeden od czasu do czasu jakby sie cos przelewalo i to tak ze potrafilem sie obudzic i na chwile robil sie cieply. Trwalo to z miesiac a nastepnie znow lodowaty wiec dobilem do 1.9 bara i nic.....wiec na działajacej instalacji spuscilem z niego wode okolo 7 litrow - woda lód az cisnienie mi spadlo do 1.1. Czy ktos wie co moze bys przyczyna?
gmaj22 Opublikowano 13 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wszystkie grzejniki są na jednym pionie czy dwóch. Czy na tym samym pionie, co górne, są jakieś grzejniki na dole?
Patryk9090 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 13 Stycznia 2020 no wlasnie wszystkie rury mam puszczone w scianach nic nie moge zobaczyc...... czyli myslisz ze ten jeden moze byc na innym obiegu niz reszta troche by to bez sensu ktos zrobil....moze powinienem dalej spuszczac ta wode i w koncu moze jakos ta ciepla doleci na gore....
gmaj22 Opublikowano 13 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie...raczej myślę, że jest na tym samym, co jeden/dwa grzejniki poniżej i trzeba jedynie przydławić przez nie przepływ.
Patryk9090 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor #5 Opublikowano 13 Stycznia 2020 czyli wszystkie grzejniki przykrecic i zobaczyc efekt i wtedy gdy zadziala ten na gorze po kolei odkrecac dol i patrzec czy dalej dochodzi na gore. A czy znow dobic do 1.9 bara czy zostawic na 1.1?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.