awium Opublikowano 5 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Dobry wieczór wszystkim, Mam problem jak w temacie w zasobniku "skleja" mi sie miał co powoduje że nie ma jak go podać do paleniska i trzeba często do kotłowni schodzić i to kontrolować i ręcznie podawać go do slimaka. Czy jest jakiś sposób na to? Miał jest raczej suchy może nie suchy jak pieprz ale woda się z niego nie leje.
Hermogenes Opublikowano 5 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Sposób jest nawet sprawdzony osobiście wibrator elektryczny przykręcony do kosza. Jest tylko jeden problem "akustyczny" który nie przeszkadzał; kotłownia była wolnostojąca. Pozdrawiam Hermogenes
YaroXylen Opublikowano 5 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 5 Stycznia 2020 18 minut temu, awium napisał: Miał jest raczej suchy może nie suchy jak pieprz ale woda się z niego nie leje. Witam. Raczej..... jak tak piszesz to znaczy ze mokry... wysusz to po pierwsze , a pomaga bardzo skutecznie domieszka ekogroszku np. 4:1 . Proporcję dobierz sam bo będziesz widział, ......ale miał też zależy jaki ..... Pozdrawiam. Yaro
awium Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor #5 Opublikowano 3 Lutego 2020 W dniu 5.01.2020 o 18:57, YaroXylen napisał: Witam. Raczej..... jak tak piszesz to znaczy ze mokry... wysusz to po pierwsze , a pomaga bardzo skutecznie domieszka ekogroszku np. 4:1 . Proporcję dobierz sam bo będziesz widział, ......ale miał też zależy jaki ..... Pozdrawiam. Yaro W zupełności pomógł ten właśnie sposób mieszanie z groszkiem US do suszenie miału, natomiast nie umiem sobie poradzić z ustawieniami pieca bo albo mam za dużo węgla nie spalonego w popielniku albo mam tak jak teraz duże spieki. Aktualnie mam takie nastawy: Zadana co:60 Zadana cwu:45 Czas podawania:12 Przerwa podawania:162 Sila nadmuchu:6 Tryb pracy: pompu rownolegle Przerwa podtrzymania:30minut Zawor trujdrozny ustawiony jest na: 3 w skali od 1 do 10 Histereza kotla: 3 Histereza cwu: 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.