ShekinStevens Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor #26 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Przy proporcjach karlik:pelet ze słomy 3:1 temperatura podajnika wzrasta u mnie do 75stopni. Ale dzisiaj była wiosna na zewnątrz. Nie wiem jak długo kocioł był w podtrzymaniu bo byłem w pracy, kocioł się wygasił. Przy 4:1 temperatura podajnika dochodziła do maks. 45stopni.
mkaczko Opublikowano 20 Grudnia 2019 #27 Opublikowano 20 Grudnia 2019 To 4:1 i do przoduWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
ShekinStevens Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor #28 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Przy tym pozostanę. U Ciebie w zbiorniku to kolorowo ;). Ładnie namieszaleś
ShekinStevens Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor #29 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Z czarną perłą ten pelet myślę że będzie ok.
ShekinStevens Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor #30 Opublikowano 22 Grudnia 2019 W dniu 18.12.2019 o 22:54, mkaczko napisał: Strasznie skacze ci temp. zadana 65 a biezaca 53, Jesli dobrze widze to jest sterownik bez pida, te 5 minut podtrzymania to rozumiem moment miedzy kiedy na kotle jest 65 kociol wchodzi w podtrzymanie a nastepnie zanim sie rozkreci temp. Schodzi do53 Jaki masz duzy bojler i w ktorym miejscu masz czujnik temp. Cwu Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Miałem chyba zbyt skąpo ustawioną moc, podawanie itp. i temperatura załączania pomp była 55 stopni. Teraz 45. Wcześniej, nie wiem czemu, ale przy włączonym priorytecie bojlera i spadku temp. Cwu poniżej zadanej 45(trzy osoby pod rząd wzięły prysznic, dzieci lubią dłużej posiedzieć) sterownik włączał pompę od CWU i przechodził w tryb podtrzymania. Chyba dlatego że temp. załączania pomp była zbyt niska? Nie wiem. W każdym razie teraz podniosłem moc dmuchawy do 25% i uchyliłem bardziej szyber, na 50%. Zrobiłem też małą szczelinę w klapce do miarkownika ciągu. Na deflektorze to były sadze. W całym kotle było to samo tylko cienka warstwa którą bez problemu usunąłem. A bojler jest grzany grawitacyjnie ale równolegle jest założona pompa która kiedyś była wykorzystana do płaszcza na kominku. Leżała więc zamontowałem przy podłączaniu kotła
DzonyZerg Opublikowano 22 Grudnia 2019 #31 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Mieszanka Stabek/czeski/pellet Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Możesz dać namiary na ten pellet? Jaka dzielnica? Ruda jes fes srogo:)
ShekinStevens Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor #32 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Czy Ruda za daleko? Pytosz? Czy srogo ruda to duża ruda? ;) Pochodzę ze Śląska ale mieszkam na wsi od ok. 17lat. Podaj to daj numer na priv to pogadamy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.