Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyskakuje alarm

Magda25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję pomocy w ustawieniach pieca defro komfort eko lux 12kw ponieważ wyskakuje mi alarm Temperatura nie rośnie. Nie mam pojęcia co już robić. 

Opublikowano

A co dokładnie się dzieje?
Jaki alarm?

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W menu serwis sa okreslone parametry dotyczace sprawdzania czy w kotle sie pali.

Pierwszy to prog rozpalania w stopniach C.

Drugi to czas do osiagniecia temp. jak wyzej.

Alarm pojawia sie gdy od momentu rozpalenia w okreslonym czasie nie zostanie osiagnieta temperatura spalin.

Sprawdz te parametry czy sa wlasciwe (za wysoki prog i/lub za krotki czas). Mozliwe ze sam proces spalania nie przebiega wlasciwie.

Opublikowano

Ustawiony mam kocioł na temp. Zadana 65 stopni, praca kotła co 25s podaję eko groszek pompa ustawiona na 40%. Naprzykald 4 godziny się pali i wyskakuje alarm "TEMPERATURA NIE ROŚNIE" 

Opublikowano

Pewnie jak wiele innych tematów kociołek zalewa zimna woda z układu i zbyt wczesny start pomp. I tak w kółko

Opublikowano

Temperatura doszła do 62 stopni i włączył się alarm. Tak jak by nie mógł osiągnąć temperatury do 65 stopni. Ponieważ tak 30min temperatura bylaa cały czas 62 stopnie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.