Skocz do zawarto艣ci
IGNOROWANY

Wyskakuje alarm

Magda25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuj臋 pomocy w ustawieniach pieca defro komfort eko lux 12kw poniewa偶 wyskakuje mi alarm Temperatura nie ro艣nie. Nie mam poj臋cia co ju偶 robi膰.聽

Opublikowano

A co dok艂adnie si臋 dzieje?
Jaki alarm?

Wys艂ane z mojego SM-A705FN przy u偶yciu Tapatalka

Opublikowano

W menu serwis sa okreslone parametry dotyczace sprawdzania czy w kotle sie pali.

Pierwszy to prog rozpalania w stopniach C.

Drugi to czas do osiagniecia temp. jak wyzej.

Alarm pojawia sie gdy od momentu rozpalenia w okreslonym czasie nie zostanie osiagnieta temperatura spalin.

Sprawdz te parametry czy sa wlasciwe (za wysoki prog i/lub za krotki czas). Mozliwe ze sam proces spalania nie przebiega wlasciwie.

Opublikowano

Ustawiony mam kocio艂 na temp. Zadana 65 stopni, praca kot艂a co 25s podaj臋 eko groszek pompa ustawiona na 40%. Naprzykald 4 godziny si臋 pali i wyskakuje alarm "TEMPERATURA NIE RO艢NIE"聽

Opublikowano

Pewnie jak wiele innych temat贸w kocio艂ek zalewa zimna woda z uk艂adu i zbyt wczesny start pomp. I tak w k贸艂ko

Opublikowano

Temperatura dosz艂a do 62 stopni i w艂膮czy艂 si臋 alarm. Tak jak by nie m贸g艂 osi膮gn膮膰 temperatury do 65 stopni. Poniewa偶 tak 30min temperatura bylaa ca艂y czas 62 stopnie聽

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zosta艂o zablokowane.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

U偶ywaj膮c tej strony zgadzasz si臋 na Polityka prywatno艣ci.