Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Buderus logamax U044-24k - niskie ciśnienie ciepłej wody

Kairos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od około tygodnia mam problem z ciśnieniem ciepłej wody, niezależnie od tego czy piecyk podgrzewał wodę czy nie - ciśnienie "ciepłego kurka" w całym domu systematycznie z dnia na dzień spadało. Obecnie po odkręceniu kurka, woda leci cienkim strumieniem przez parę sekund, a potem strumień maleje, aż dochodzi do kapania. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi hydraulike, więc najlepiej byłoby gdyby oczywiście zajął się tym fachowiec, ale niestety z uwagi na moją prace i godziny obecności w domu oraz miejsce zamieszkania, nie mam obecnie możliwości szybkiego wezwania profesjonalisty, który mógłby rzucić na to okiem... Z tego co się dowiedziałem warto sprawdzić filtr na dojściu zimnej wody do piecyka. Znalazłem instrukcję do tego Buderusa i wiem mniej więcej gdzie on się znajduje: nr 28 na schemacie - ogranicznik przepływu z filtrem i siatką. Moje pytanie jest takie - czy jako kompletny laik będę w stanie samemu to zrobić? Jak się do tego zabrać i co muszę wiedzieć, żeby niczego nie uszkodzić.

0009.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.