Snurq Opublikowano 6 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Cześc, mam u rodziców kociołek stalmarka boss vegas tłokowiec, i problem jest z sadzą, muszą wybierać co 3 dni, inaczej spaliny nawet nie dochodzą do komina. (całe wiadro sadzy) Znalazłem temat, w którym wypowiadał się @Minek3, i tworzył rożne przeróbki kotła np szamoty by zmniejszyć komorę spalania U niego wyglądało to tak: ja stworzyłem takie coś z szamotów Macie jeszcze jakieś pomysły? zwiększyć trochę odległość między szamotami? Na wyższym nadmuchu potrafi wyrzucać płomień za lewy szamot
SlawekOrfi Opublikowano 6 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Gdzieś czytałem ze zmniejszają jakoś dawkę podawanego paliwa na około z tego co pamietam 150g, a u Ciebie ile jest paliwa na jedno podanieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Snurq Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Wygląda na około 500g, ale ciężko mi powiedzieć. Fakt jest tego trochę za dużo, co uniemożliwia precyzyjne spalanie. Ale chciałbym dojść z tym do ładu bez modyfikacji, gdyż rodzice mają na to jeszcze gwarancje, i nie dadzą sobie tego ruszyć :)
SlawekOrfi Opublikowano 6 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 6 Grudnia 2019 To pisz do producenta. Niech przyjedzie ustawić. Niektórzy maja dawkę 200g seryjnie i zmniejszają jak wyżej to z 500g musi być sadza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
SlawekOrfi Opublikowano 6 Grudnia 2019 #5 Opublikowano 6 Grudnia 2019 A jeśli chodzi o dojście do ładu z tym zapytaj kolegi Pieklorza może coś podpowie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Snurq Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor #6 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Stalmark twierdzi, że mieści się w normie Pozwole sobie zawołać @Pieklorz, i zapytać co sądzi o tej przeróbce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.