Ociu88 Opublikowano 4 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Witam, jestem posiadaczem kotła VIADRUS HERCULES U32 ale nie wiem jak w nim palić bo w piwnicy jest siwo od dymu. Pomocy:)
Daćko Opublikowano 15 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Kocioł u 32 byłby jednym z najlepszych DS -sów gdyby nie jedna wada mianowicie otwierając drzwiczki od komory załadunkowej przerywamy ciąg dymowy do komina i całe spaliny lub ich większa część wychodzą na zewnątrz robiąc nam wędzarnie z kotłowni,spróbuj tą przegrodę jakoś zatkać tylko jak pamiętam to w tą przegrodę wpada krótki obieg do rozpalania ,ten piec był moim faworytem na targach ciepłowniczych duża komora na drewno tylko ta komora dymna otwierana w raz załadunkiem i bardzo duża długość skłoniła mnie do szukania czegoś innego.
DzonyZerg Opublikowano 20 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Interesowałem się Viadrusem szukając nowego kotła. W zasadzie to miał być Viadrus i dziękuje - z faktu że kocioł dedykowany do drewna wytrzyma palecie weglem i jest niezniszczalny. Jednak jak ogarnalem co i jak z kotlami to okazało że pojemności komory są tragiczne że zrezygnowałem i lepiej mi będzie z HG. Czy na tle konkurencyjnych dolniakow zasyp we Viadrusach jest mały?
Ociu88 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor #5 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Czy w tym kotle można palić od góry?
Ociu88 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor #7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jaką ustawić temperaturę załączania się pompy i wyłączania?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.