Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobór palnika do nowego kotła

kamil141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, sambor napisał:

Polski Biawar powinien być Ok.

Biawar to oczywiście też bardzo dobry kocioł, tylko już nie tak do końca całkiem polski :-):-)

W sterowniku  Biawara powinno być bardziej uproszczone dobieranie parametrów, z tego co widziałem sporo początkujących ma z tym problem. Dobieranie dawek paliwa w celu uzyskania określonych mocy palnika powinno już odbywać się bezpośrednio w sterowniku

Opublikowano

No właśnie zauważyłem od dłuższego czasu, że tylko lubicie tworzyć posty, dla samych siebie które nic nie wnoszą do problemu autora jak i autorów innych wątków na tym jedynym poważnym forum o ogrzewaniu. 

Choć mi to nie przeszkadza. Ale z wątku robi się śmietnik. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil141 napisał:

dzięki

szukam jeszcze innych alternatyw czyli nie koniecznie kipi i ten producent 

Autor zadał pytanie, więc odpowiadamy. O co ci chodzi, kolego @ziomektomek? Czy ktoś cię zmusza do czytania?

Opublikowano

Ziomuś się zarejestrował i wszystkie jego posty są w tym temacie w jakimś celu. Mówiąc o specjalistach włoskich i duńskich można sądzić że kolega z jakiejś super polskiej firmy co produkują dla bardziej zaawansowanych użytkowników. Ja jestem prosty chłop z prostym kotłem.

Opublikowano

panowie wracając do tego weldera to cena 9,5k

ja akurat tak jak pisałem od 3 lat użytkuję ecomata i jestem z niego zadowolony i żeby nie to że do brata kotłowni to nie wejdzie też był by pewnie ecomat, znam 2 domy gdzie od 2 lat nikt do nich nie zaglądał i dalej bezproblemowo działają mimo iż to bardzo rodzima konstrukcja 

choć pewnie gdyby nie dotacja byłaby tekla na którą byłem kiedyś bardzo napalony 

teraz skłaniam się do blackstara choć o ferroli też złych opinii nie ma 

sprawdzę gdzie w mojej okolicy mogę "pomacać" jeszcze biawara i zobaczymy co z tego wyjdzie 

Gość Visitor1230
Opublikowano
4 godziny temu, Benton661 napisał:

Ja nie jestem specjalistą

Ja tez nie

4 godziny temu, sambor napisał:

Polski Biawar powinien być Ok.

Jest. Jestem z niego zadowolony. Ale trzeba posiedziec przy ustawieniach.

Opublikowano
Godzinę temu, kamil141 napisał:

teraz skłaniam się do blackstara 

Chcieć a móc to zupełnie dwie różne rzeczy. A może i chcesz i możesz sobie na to pozwolić , gdyż nie wiem jaką zasobną masz kieszeń.

Opublikowano

kieszeń nie moja :)

ale wychodzi z tego samego założenia co ja kupić i później nie żałować że można było coś innego 

ferroli jest dostępny od ręki i na miejscu z tym że coś nie do końca pasuje mu układ wyjść 

black star czekam na ofertę od Puławiaka nie mogę namierzyć nic w mojej okolicy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.