Benton661 Opublikowano 26 Listopada 2019 #26 Opublikowano 26 Listopada 2019 11 minut temu, sambor napisał: Polski Biawar powinien być Ok. Biawar to oczywiście też bardzo dobry kocioł, tylko już nie tak do końca całkiem polski :-):-) W sterowniku Biawara powinno być bardziej uproszczone dobieranie parametrów, z tego co widziałem sporo początkujących ma z tym problem. Dobieranie dawek paliwa w celu uzyskania określonych mocy palnika powinno już odbywać się bezpośrednio w sterowniku
ziomektomek Opublikowano 26 Listopada 2019 #27 Opublikowano 26 Listopada 2019 No właśnie zauważyłem od dłuższego czasu, że tylko lubicie tworzyć posty, dla samych siebie które nic nie wnoszą do problemu autora jak i autorów innych wątków na tym jedynym poważnym forum o ogrzewaniu. Choć mi to nie przeszkadza. Ale z wątku robi się śmietnik.
Benton661 Opublikowano 26 Listopada 2019 #28 Opublikowano 26 Listopada 2019 1 godzinę temu, kamil141 napisał: dzięki szukam jeszcze innych alternatyw czyli nie koniecznie kipi i ten producent Autor zadał pytanie, więc odpowiadamy. O co ci chodzi, kolego @ziomektomek? Czy ktoś cię zmusza do czytania?
eliks Opublikowano 26 Listopada 2019 #29 Opublikowano 26 Listopada 2019 Ziomuś się zarejestrował i wszystkie jego posty są w tym temacie w jakimś celu. Mówiąc o specjalistach włoskich i duńskich można sądzić że kolega z jakiejś super polskiej firmy co produkują dla bardziej zaawansowanych użytkowników. Ja jestem prosty chłop z prostym kotłem.
kamil141 Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor #30 Opublikowano 26 Listopada 2019 panowie wracając do tego weldera to cena 9,5k ja akurat tak jak pisałem od 3 lat użytkuję ecomata i jestem z niego zadowolony i żeby nie to że do brata kotłowni to nie wejdzie też był by pewnie ecomat, znam 2 domy gdzie od 2 lat nikt do nich nie zaglądał i dalej bezproblemowo działają mimo iż to bardzo rodzima konstrukcja choć pewnie gdyby nie dotacja byłaby tekla na którą byłem kiedyś bardzo napalony teraz skłaniam się do blackstara choć o ferroli też złych opinii nie ma sprawdzę gdzie w mojej okolicy mogę "pomacać" jeszcze biawara i zobaczymy co z tego wyjdzie
Gość Visitor1230 Opublikowano 26 Listopada 2019 #31 Opublikowano 26 Listopada 2019 4 godziny temu, Benton661 napisał: Ja nie jestem specjalistą Ja tez nie 4 godziny temu, sambor napisał: Polski Biawar powinien być Ok. Jest. Jestem z niego zadowolony. Ale trzeba posiedziec przy ustawieniach.
Gość robin60 Opublikowano 26 Listopada 2019 #32 Opublikowano 26 Listopada 2019 Godzinę temu, kamil141 napisał: teraz skłaniam się do blackstara Chcieć a móc to zupełnie dwie różne rzeczy. A może i chcesz i możesz sobie na to pozwolić , gdyż nie wiem jaką zasobną masz kieszeń.
kamil141 Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor #33 Opublikowano 26 Listopada 2019 kieszeń nie moja :) ale wychodzi z tego samego założenia co ja kupić i później nie żałować że można było coś innego ferroli jest dostępny od ręki i na miejscu z tym że coś nie do końca pasuje mu układ wyjść black star czekam na ofertę od Puławiaka nie mogę namierzyć nic w mojej okolicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.