jedlica Opublikowano 19 Listopada 2019 #1 Opublikowano 19 Listopada 2019 Witam serdecznie, Proszę o nie usuwanie tego tematu ponieważ dotyczy pomp ciepła. Planuje założenie PC z klimatyzatora w mieszkaniu 50m2 blok z lat 70 będzie teraz docieplany. Co myślicie aby pod grzejnik cv 33 dać rządek wiatraczków komputerowych, coś takiego sterowanie potencjometrem żeby obniżyć obroty i tym samym szum. Chciałbym tym sposobem zejść z temp zasilania poniżej 40 stopni. Karol
PioBin Opublikowano 19 Listopada 2019 #2 Opublikowano 19 Listopada 2019 Nie wiem jak w przypadku cv33 zda to egzamin. Prawdopodobnie nikt takich samorobek nie robil wiec ciezko o konkrety. Wiem ze Regulus stosuje wspomaganie przy grzejnikach kanalowych i nie tylko. Mam taki, ale... bez wiatraczkow.
jedlica Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 19 Listopada 2019 Może być to też grzejnik 2 płytowy ale 3 płytowy sam z siebie odda więcej ciepła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.