Mirao Opublikowano 1 Listopada 2019 #1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Mam takie o pytanie :) Na regulatorach włączone tylko ogrzewanie zimnej wody. Na piecu też - tylko grzanie wody. Dzisiaj temperatura spadła do -3 i włączyło się ogrzewanie. Nie zmieniałem nic - włączyło sie automatycznie. Czy te piece mają jakieś zabezpieczenia, że mimo niskiej temperatury samoczynnie włącza się ogrzewanie? Gdzie to mogę sprawdzić?
sambor Opublikowano 1 Listopada 2019 #2 Opublikowano 1 Listopada 2019 Wszystkie kotły pracujące w trybie automatycznym mają tzw ochronę przed zamarzaniem - czyli start przy np+2C na zewnątrz lub trochę więcej Wejdź w ustawienia kotła i sprawdź - fabrycznie jest przeważnie ok 4C, można to zmienić lub wyłączyć - ale to nie jest zalecane.
Mirao Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2019 Pytanie na jakich paramterach to pracuje :) Chociaż najbliższy rachunek rozwieje moje wątpliwości :)
sambor Opublikowano 1 Listopada 2019 #4 Opublikowano 1 Listopada 2019 Masz instrukcję to możesz odczytać parametry nastawione przez serwis lub fabrykę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.