dniopers Opublikowano 13 Października 2019 #1 Opublikowano 13 Października 2019 Na wstępie witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z kotłem gazowym (model w tytule). Sprawa wygląda następująco. Wczoraj na sterowniku pojawił się kod błędu F2 po czym kocioł przestał grzać (zimna w woda w kranie i brak ogrzewania). Po zresetowaniu wszystko wróciło do normy do czasu aż zwiększyłem na sterowniku temperaturę no i znowu F2. Zresetowałem i dalej działa dobrze. Co może być przyczyną zaznaczam że jestem laikiem w temacie co nie zmienia faktu że chciałbym wiedzieć co się dzieje. Za pomoc z góry dziękuję.
sambor Opublikowano 13 Października 2019 #2 Opublikowano 13 Października 2019 Mam instrukcję, ale tam nie ma takiego kodu są albo 0-2. - błąd jonizacji czyli coś z elektrodą jonizacyjną albo coś z gazem np za niskie ciśnienie albo błąd 1-2 - czyli problem z elektroniką kotła , albo 2-1 lub 2-2 błąd czujnika temp wody l jest też błąd 3-2 - to praktycznie to samo co 2-2 Oraz 4-2 to - błąd elektroniki lub złe zasilanie. Inne błędy z 2 to błąd palnika lub któregoś czujnika temp. To kocioł z Holandii , więc będzie trochę kłopotu aby to ogarnąć
dniopers Opublikowano 13 Października 2019 Autor #3 Opublikowano 13 Października 2019 no na sterowniku pojawia się F2 tak że to chyba jest kod błędu. Innych informacji nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.