Kris79 Opublikowano 21 Września 2019 #1 Opublikowano 21 Września 2019 Dzień dobry. Jestem nowym posiadaczem pieca Lazar smartfire 15kw. Po rozpaleniu przez serwis pieca piec często jak pracuje przechodzi w nadzór i się wygłasza A następnie się rozpala przed osiągnięciem temperatury zadanej na termostacie pokojowym np 23 st. Dzieje się tak z tego co zauważyłem gdyż temperatura na kotle szybko wzrasta do 75 st i wówczas piec przechodzi w nadzór i aż do czasu gdy spadnie temperatura na kotle o 10 wedlugvustawionej histerezy wówczas na nowo się rozpala. Jak zrobić by nie dochodził do tej temperatury 75 stopni tylko delikatnie ja podnosił?
Benton661 Opublikowano 21 Września 2019 #2 Opublikowano 21 Września 2019 Za duża ustawiona moc palnika, za mały odbiór ciepła
Benton661 Opublikowano 21 Września 2019 #4 Opublikowano 21 Września 2019 Musisz zmienić dawki podawania oraz zwiększyć histerezy w trybie standard. Niestety Lazar ma bardzo ograniczone funkcje w swoim sterowniku . Proponuję, żebyś zajrzał do tematu: Tam kolega @Giz, który w miarę ogarnia ten kocioł, udziela rzeczowych porad. Popytaj go, na pewno Ci pomoże
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.