majdan1986 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam dawno mnie tu nie było i dawno nie zajmowałem sie tematem kotłów na pellet i dlatego mam pytanie , potrzebuje wymienić stary kocioł Kamino na jakiegoś małego pelleciaka , i tuatj moje pytanie co dzisiaj jest w miarę polecane , dom ma 70m2 trzy pokoje w każdym grzejnik plus bojler 80l. dom dość dobrze ocieplony , mieszka w nim Babcia i chodzi o to aby ją trochę odciążyć od palenia w starym kotle . Dodam że u siebie mam Defro bio slim 10kw z którego jestem bardzo zadowolony . u babci też bym chciał zrobić sterownie od termostatu pokojowego , aby kocioł w dni jesienne nie palił się niepotrzebnie gdy w domu jest ciepło , czyli pokojówka miała by sterować rozpalaniem pieca , kocioł musi być konstrukcji tego defro bo będzie stał w kuchni tak jak stary Kamino . czyli zasobnik najlepiej nad kotłem z góry dziękuje za sugestie ( kup sobie pompę ciepła lub inne wynalazki ) pytam typowo o kocioł na paliwa stałe budżet na sam kocioł 10tys zł
Benton661 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 http://sanitsystem.pl/id,2078/prod,piec-na-pellet-edilkamin-mito-idro-11,8-kw-+-montaz
eliks Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #3 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 A nie chciał byś wrzucić takiego palnika do tego starego kociołka? Niedługo wyjdzie wersja z palnikiem pod kotly 8KW.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.