Gibas89 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam. Z racji że chciałem wymienić zawory w grzejnikach na coś nowszego i wygodniejszego podchodziłem po sklepach i nastał mętlik w głowie. Mam coś takiego jak na zdjęciach. Wszystkie zawory które ogladalem na pierwszy rzut oka nijak nie pasują na moją głowicę. I tu pytanie czy dostanę jeszcze coś takiego czy czeka mnie cały zestaw do wymiany.
Gonzo19 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 to są zwykłe zawory kątowe, a to białe co trzymasz w ręku to zwykłe pokrętło. O jakiejkolwiek głowicy termostatycznej zapomnij, bo to nie jest zawór termostatyczny tylko zwykły. A te pokrętła białe połamały się ze chcesz wymienić? A zawory masz tutaj https://pl.giacomini.com/prodotti/zawory-grzejnikowe-ręczne
Gibas89 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor #3 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 One się różnią od termostatycznych zasadą działania? Jedno pokrętło mam pekniete więc chciałbym wymienić je wszystkie za jednym zamachem Brakuje mi w nich skali jakiejkolwiek więc þroche ciężko ustawić żądaną temperature
Gonzo19 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #4 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 tak, maja diametralnie inna budowę. te co Ty masz, to zwykłe zaworki grzybkowe
Gibas89 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor #5 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 To rozumiem że ten miedziany wkład ze zdjęcia również do wymiany jeżeli chce termostat? Zapewne powódź murowana.
Gonzo19 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #6 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 to nic nie da, bo ten element w który wkręcony jest ten zaworek mosiężny ma inna konstrukcje wewnętrzną. Musisz wymienić cały zawór z tego co masz na termostatyczny np. taki wyglada identycznie, ale ma inna budowę i zamiast tego plastiku niebiesko-czerwonego możez dać gowicę taką lub kupic innej firmy, tylko musisz patrzyć aby pasował do istniejących połączeń.
Ksieciunio Opublikowano 20 Sierpnia 2019 #7 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Takie same mam/mialem u siebie, sa tragiczne, ciekna na maksa jak sie ich używa. Sam zaraz wymieniam reszte na danfoosa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.