Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana zaworów do grzejników

Gibas89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z racji że chciałem wymienić zawory w grzejnikach na coś nowszego i wygodniejszego podchodziłem po sklepach i nastał mętlik w głowie. Mam coś takiego jak na zdjęciach. Wszystkie zawory które ogladalem na pierwszy rzut oka nijak nie pasują na moją głowicę. I tu pytanie czy dostanę jeszcze coś takiego czy czeka mnie cały zestaw do wymiany. 

20190819_205953.jpg

20190819_205958.jpg

Opublikowano

to są zwykłe zawory kątowe, a to białe co trzymasz w ręku to zwykłe pokrętło.  O jakiejkolwiek głowicy termostatycznej zapomnij, bo to nie jest zawór termostatyczny tylko zwykły.

A te pokrętła białe połamały się ze chcesz wymienić?

A zawory masz tutaj https://pl.giacomini.com/prodotti/zawory-grzejnikowe-ręczne

Opublikowano

One się różnią od termostatycznych zasadą działania? Jedno pokrętło mam pekniete więc chciałbym wymienić je wszystkie za jednym zamachem

Brakuje mi w nich skali jakiejkolwiek więc þroche ciężko ustawić żądaną temperature

Opublikowano

tak, maja diametralnie inna budowę. te co Ty masz, to zwykłe zaworki grzybkowe

Opublikowano

to nic nie da, bo ten element w który wkręcony jest ten zaworek mosiężny ma inna konstrukcje wewnętrzną.

Musisz wymienić cały zawór z tego co masz na termostatyczny np. taki image.png.48b31b4ae1189f93e78a3fbb000dba9a.pngwyglada identycznie, ale ma inna budowę i zamiast tego plastiku niebiesko-czerwonego możez dać gowicę taką image.png.aff8b84499bd773a3c99b5f61cc4f87f.png

lub kupic innej firmy, tylko musisz patrzyć aby pasował do istniejących połączeń.

Opublikowano

Takie same mam/mialem u siebie, sa tragiczne, ciekna na maksa jak sie ich używa. Sam zaraz wymieniam reszte na danfoosa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.