Piotr03 Opublikowano 24 Czerwca 2019 #1 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Witam, Planuje wymianę kotła c.o zasypowego na kocioł z podajnikiem (spalanie eko groszkiem). W mojej instalacji znajduje się obieg grawitacyjny przez co nie ma pompki i moje pytanie brzmi: Czy sterownik koniecznie wymaga pompki do pracy czy jest to opcjonalne?
sambor Opublikowano 24 Czerwca 2019 #2 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Postaw to pytanie inaczej - czy temp zadane na kotle pozwolą na pracę grawitacyjną instalacji. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, ale były już takie próby na forum - poszukaj podobnych tematów.
Jozefg1 Opublikowano 25 Czerwca 2019 #3 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie jest to dobry pomysł, układ jest po prostu niesterowalny czyli robi co chce. To samo jest jeżeli pompka jest zabocznikowana zaworem jednokierunkowym - taki zawór musi być zamykany, u mnie jest wstawiony zawór kulowy. Po zamontowaniu pompki jest dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.