GREG83 Opublikowano 21 Maja 2019 #1 Opublikowano 21 Maja 2019 Witajcie, czy możecie mi prostym językiem, może być nawet ze screenami :D jak ustawić ilość eko w sterowniku tak by prawidłowo pokazywał ilość w schemacie... Na chwilę obecną jak zaglądam do podajnika mam ok 50% eko a w sterowniku 22%... Chciałbym się nauczyć to kalibrować ale nie wiem od czego się zabrać :/ Dzięki i pozdrawiam :)
Andrzej_M_ Opublikowano 21 Maja 2019 #2 Opublikowano 21 Maja 2019 @GREG83 uzbrój się w cierpliwość. Tam gdzie najpierw nagabywałeś o Swoim kłopocie, tam moim zdaniem najszybciej dostaniesz odpowiedź.
Pieklorz Opublikowano 21 Maja 2019 #3 Opublikowano 21 Maja 2019 Musisz ustawić przesyp pod palnik oraz granulację węgla. Tam był w es bodajże na minutę , czyli dla małego Batorego i ekogroszku coś pi razy oko 245-260g/min pracy i cyrklujesz z zasypek. Albo tryb ręczny podawanie start. Jak spada do popielnika robisz stop. Wywalasz ze skrzynki i podajesz sobie przez 5minut, ważysz i dzielisz tak,aby Ci wyszedł przesyp na minutę, możesz doświadczenie powtórzyć i wyciągnąć średnią z dwóch prób. Najszybciej zapytaj sprzedawcę kotła albo jego producenta jaki powinien być wyjściowy przesyp dla produktu, który posiadasz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.